Boktips: Som om jag frågat

Skriven av Johanna Lindbäck.
Sträckläst av mig, nu ska jag sätta den i händerna på övriga familjemedlemmar.

Boken handlar om John och hur allt förändras när han börjar nian.
Johns bästa kompis Lukas har blivit ihop med Johns barndomsvän och granne Saga och de pratar knappt med John längre. Johns föräldrar pratar knappt med varandra heller. Utom när de bråkar. Och så flyttar de isär. På prov. Och allt känns bara fel, fel, fel för John. Inget är kul längre. Inte ens fotbollen.

På bokomslaget kan man läsa att dagensbok.com recenserat boken med "Kan vi inte göra den här till obligatorisk läsning för killar och tjejer på alla högstadieskolor och gymnasieskolor (...). Om man fick svära skulle jag vilja säga: den är så otroligt jävla bra".

Jag håller med. Den är verkligen så bra.
Och jag skulle även vilja göra den till obligatorisk läsning för alla föräldrar. Särskilt de som funderar på att flytta isär lite. På prov. Eller på riktigt. Klart man kan behöva skilja sig. Men jag kan inte låta bli att undra över om alla som gör det verkligen behöver. Och om man behöver så kanske Johns tankar och upplevelser kan ge en lite tips och tankar på vägen.

När jag läst boken vill jag åka hem och rufsa om min man lite extra i håret. Så barnen ser. Och tycker vi är töntiga. Fast ändå inte. Fast ok, han har ju inget hår, men ändå. Ni fattar grejen.