Det här är min nya blogg!

Efter att ha velat och tvekat ett tag så har jag nu bestämt mig.

Jag drar igång en blogg till.

För jag tänker att jag kanske kommer att vilja skriva mer om att läsa och skriva.

Mer än vad som passar in på min andra blogg,  aktivadagar.com.

Nu när jag "snöat in" på att läsa. Igen. Det går i perioder. 

Nu när jag fått ett bokkontrakt på en första lättläst bok och vi har pratat om flera böcker i en serie med liknande teman.

Nu när jag är antagen till Linnéuniversitetets 30-poängsutbildning  ”Att skriva barnlitteratur”.

Nu när jag faktiskt på allvar ska SKRIVA. Ska satsa på att skriva. Att försöka skriva.

Jag har 1000 eller i alla fall 100 eller 50 idéer om saker jag vill skriva- som jag tror att någon kan vilja läsa. Men det gäller att tro på sig själv. Och att få det skrivet. 

Därför är det också bra att börja blogga på temat "böcker och skrivande". För att göra det mer verkligt för mig själv. Mer möjligt. Mer rimligt att i alla fall våga drömma om. 

Så nu börjar jag blogga om böcker jag läser. Böcker jag önskar att jag skrivit. Böcker jag skriver. Böcker jag...skrivit?!? Med en målbild om att småningom kunna lägga ut bilder på böcker jag själv... skrivit...! 

Sånt som är svårt att tro. När man tänker att snart så ringer bokförlaget och säger att "nu får du lämna tilbaka ditt projektarvode, vi kan inte ge ut din bok. Vi måste ha varit helt sinnesförvirrade när vi antog den".

Och när man undrar hur många bokmanus man kan skicka in till ett och samma förlag innan de hör av sig för att säga "Nu får du f-n ta och sluta skicka in en massa skit till oss!" 

Hur som helst. Nu startar jag alltså en bokblogg. Om att läsa och skriva. 

Det är den du läser nu.