Boktips: Kaj lär sig åka skidor

Boktips till en liten skidåkare eller till en liten som snart ska bli skidåkare: 
 
Kaj lär sig åka skidor. 
 
Om boken:
 
Jag tänker aldrig mer gå i skidskolan, säger Kaj efter sin första dag i backen då han bland annat orsakat ett dominofall i hela sin skidskolegrupp. I boken får man följa Kaj under hela veckan i fjällen: från hans första stapplande steg i otympliga pjäxor, via många misslyckanden till slutlig triumf och glädje.

Kaj åker skidor är en fartfylld, inspirerande och pedagogisk saga om att vara liten och lära sig åka skidor.

Att åka slalom är så fantastiskt roligt när man kan det. Men att lära sig åka skidor är trixigt, bökigt och svettigt. Att motivera barnen till att forsätta när tårarna sprutar är inte lätt. Katarina Ekstedts mål med Kaj lär sig åka skidor är att den ska fungera som hjälp och stöd för både barn och föräldrar. 

Kaj åker skidor har många pedagogiska inslag som alla barn kan känna igen från skidskolan, som t.ex. att åka glasstruten, köttbulle och spagetti samt flygplanet. Men boken ska också hjälpa barnen att se framåt. Se att de faktiskt kommer att lära sig åka skidor och att det kommer att bli roligt.

 
Här kan du läsa mer om författaren och bakgrunden till boken!
 
 
Helt klart en bok jag hade läst med barnen innan vi gav oss in i slalomsvängen (slalomsvängarna)- om boken hade funnits då.
 
Det märks att författaren själv har erfarenhet från skidåkning och skidanläggningar. Jag gillar också att budskapet GE INTE UPP FAST DET ÄR SVÅRT I BÖRJAN så tydligt finns med...