Häromdagen fick jag höra om ett roligt sätt att inspirera barn till att läsa mer!
 
Klass 3A i Högåsskolan i Knivsta har fått en utmaning av sin lärare Marie Norrbin: Om eleverna (tillsammans) läser  500 böcker under vårterminen ska hon färga håret blått till skolavslutningen. Jag ser med spänning fram emot att följa hur det går, och jag hoppas på att få se (och sprida?) en bild på henne med blått hår i början på juni! Eleverna är nu uppe i 354 böcker så chansen är stor!
 
Jag skickar nu denna utmaning vidare! 
Det kanske finns fler lärare som vill utmana sina elever, eller elever som vill utmana sina lärare!? Det skulle vara väldigt roligt att få se fler lärare med blått hår på skolavslutningar runt om i landet! 
 
(Jag återkommer framöver med lite boktips från klassen! Heja er!!!)

 

...blir det inte från mig denna gång. Jag är, för ovanlighetens skull, TRÖTT.  Det har varit mycket på gång med att avsluta vintercampingsäsongen samt skriva, redigera och marknadsföra texter och böcker i olika stadier. Dessutom har vi i familjen kastat upp "en massa bollar" i luften och nu väntar vi på att se hur de ska landa. 
 
MEN, apropå kursen "Att skriva barnlitteratur", vi hade besök av flera tidigare kursdeltagare. Bland annat var en av Sveriges största bokbloggare, Boktjuven, där. Du kan läsa hennes inlägg från helgen här och här. Och fler inlägg blir det. Min inspiratör Ann-Charlotte Ekensten var också där och för första gången fick vi se varandra "live" efter att ha följt varandra på nätet ett tag. Det var ju när jag läste om hennes skrivande och böcker som jag bestämde mig för att själv ta tag i drömmen om att skriva en bok. Eller fler. Ann-Charlotte har skrivit många bra böcker, både barnböcker och lättlästa vuxenböcker.
 
Astrid Lindgrens Näs
 
 
När jag började skriva på en bok var den stora frågan "Går det att få den utgiven?".
 
Nu vet jag att det gick- och därmed uppstod en massa nya frågor. Jag är glad att jag hittat Debutantbloggen, där flera debutanter bloggar om hur det är att vara debutant. Jag ler ofta igenkännande när jag läser deras inlägg, och tänker "words"! De skriver exakt det jag tänker och känner! Eller nästan exakt!
 
En del läsare vet ju vad de vill att man skriver, men de flesta säger "men skriv nåt bara". 
Jo men tjena, det är inte så bara!
 
Jag har i alla fall landat i nån sorts standard för första boken, "med hopp om intressant läsning". 
Men det är tveksamt hur den frasen funkar på t.ex. en kommande bilderbok...