Boktips: Mamma är bara lite trött

Mamma är bara lite trött, skriven av Sara Beischer, är en grymt bra och grymt obehaglig bok. Obehaglig för att huvudpersonen Minna skulle kunna vara nästan vem som helst av oss. Och det som händer henne händer så många. Vanliga människor som rusar på i vanliga liv med småbarn och jobb och vardagspussel och yogapass, men som egentligen inte alls hinner och orkar med allt de gör. Och rusar man i det läget bara vidare utan att pausa så kan man småningom komma fram till den. Den berömda VÄGGEN. Och det är där Minna hamnar, med buller och bång. 
 
Det är i boken smärtsamt tydligt hur Minna fortsätter och fortsätter och fortsätter prestera.  Man vill liksom bara skrika SLUTA Minna, sätt dig ner, krama din man, se dina barn, var DÄR, och testa att säga NEJ! Till någon annan än dig själv och dina egna behov! 
 
Som läsare får man även följa Minnas långa resa  tillbaka. Eller- är det tillbaka hon vill? Till det som gjorde henne sjuk? Är det inte framåt man vill i hennes situation? Till något som fungerar? 
 
 
 
Visa fler inlägg