TIPS! Idus tävling "Barn välkomnar barn"

Idus bokförlag anordnar just nu en tävling för alla barn, i syfte att välkomna nyanlända barn till Sverige!
 
 
Såhär skriver Idus:

Vi vill verka för integration, öppenhet och gemenskap genom att lyfta barnens tankar och låta dem välkomna alla de tusentals barn som kommer till Sverige. Vi vill låta barnen synas och höras i en tid då medierapporteringen kring flyktingkrisen är mörk. Därför utlyser vi en tävling på temat ”Barn välkomnar barn”. Här får barnen själva komma till tals och välkomna barn genom sina egna texter och bilder. Syftet är att få oss alla att lyssna på våra barn som oftast har mycket klokt att förmedla.
Målet är att samla de vinnande bidragen i en bok.

Kort beskrivning av tävlingen:
Hur vill du välkomna nya barn till Sverige? Tänk på hur skulle du själv vilja bli välkomnad!
Vill du berätta något särskilt om Sverige?

Skicka in ditt bidrag via e-post eller brev. Skicka gärna med en teckning, men det är inget krav.

Tävlingen riktar sig framförallt till barn från cirka 6 till 15 år. Även yngre barn är välkomna att delta men då kanske tillsammans i till exempel en förskolegrupp. Man kan tävla själv eller tillsammans med sin klass. Man kan skicka in var sitt bidrag i klassen eller varför inte ett gemensamt som man kommer fram till tillsammans? De vinnande bidragen får fem exemplar av boken. Om en klass lämnar ett vinnande bidrag tillsammans får klassen fem exemplar. Vi kommer att välja ut ca 20 bidrag. Boken kommer sedan att finnas till försäljning.

Tävlingen pågår från mitten av januari till 1 mars.
 
 
Mer information hittar du på Idus hemsida!
 
Jag ser fram emot boken!
 
 

Det här med namn på karaktärerna

Oj vad svårt detta med NAMN är när man skriver!
 
För det första ska ju namnet passa karaktären.
 
För det andra ska namnet helst inte vara alltför "taget och upptaget" i ens egen omgiving.
 
Just nu känns det som att ungefär ALLA namn jag kommer på är upptagna av någon. Och hur kul är det om t.ex. våra vänner eller barnens klasskompisar eller mina patienter känner sig "namngivna" i mina böcker? Och undrar varför jag använt just deras namn?
 
Men träffar man ett antal personer så är ju nästan alla namn "ägda" av någon... 

TV-Tips! Drakhjärta-serien på tv!

Anna Ehrings bokserie Drakhjärtat har filmatiserats och kommer på tv! Det första avsnittet har redan sänts men går att se i efterhand på svt:s hemsida. Vi har sett det första avsnittet och kommer helt klart att se resten! Och ändå gissar jag att åldern på mig, maken och kidsen egentligen passerat den tilltänkta målgruppens ålder, men detta passar många åldrar! 
 
 

Serien och böckerna handlar om handlar om Nisse som är elva år och tycker att han har ett otursliv. Pappa har inget jobb och lillebror fattar inte att mamma är död. Men en dag blir allting annorlunda. Nisse överraskas av en oväntad vänskap, en vän som är galen i syltmackor.

Det är författaren Anna Ehring själv som skrivit tv-manuset och serien kommer även att sändas i övriga nordiska länder.

Anna är förresten en av de författare som besökt oss på skrivkursen jag går på! Hon berättade bland annat att hon skrev många år, jag tror det var femton, innan hennes första manus antogs...

Lånade bilder från Bonnier Carlsen.