Idag gick pressmeddelandet om min debutbok #tillsammans #utanför ut. Själv sitter jag i husvagnen, platsen där mitt bokskrivande började för lite mer än ett år sedan, och tänker på hur overkligt det känns att boken nu är på väg hem till mig. Och förhoppningsvis även till andra! Boken finns att köpas hos Idus förlag samt på Adlibris, Bokus och andra bokhandlar. Och direkt från mig. 
 
 
Skärmdump från mynewsdesk
Jag har fixat en författar-hemsida och en författare-facebook-sida. Följ mig gärna även där!
 
Och jag har börjat fundera på "konsten att marknadsföra sina böcker". Hur ska man få folk att bli intresserade utan att man blir (alltför) tjatig? Dessa frågor är nu ännu mer angelägna, om några dagar kommer nämligen min första bok från tryckeriet... 
 
 
Det sägs att man "får" kalla sig författare först när man gett ut två böcker men med en bok på väg från tryckeriet och minst tre till antagna så bestämmer jag att jag kallar mig författare redan nu. Faktiskt. 
Ett av mina mål som förälder är att uppmuntra mina barn att tänka själva, lyssna på sig själva och våga gå sina egna vägar om/när de inte vill följa "massan". Därför hade jag gärna läst boken "Veke och den röda baddräkten" för dem när de var små! Boken handlar om vildsvinet Veke som hittat en röd baddräkt vid sjön. Han älskar baddräkten som sitter perfekt på honom. Men de andra vildsvinen grymtar och klagar. De är rädda att jägaren ska upptäcka dem om Veke har den röda baddräkten. Veke bestämmer sig då för att gå sin egen väg. 
 


 
Fast i och för sig kan jag läsa boken för mina barn nu, fast de är tonåringar. Många bilderböcker har mycket att säga även till ungdomar och vuxna!