Mina böcker Barnbok, Barnfattigdom, Idus

Nu kommer min fjärde bok, Tova-Li och sommarlovet. En barnbok om barnfattigdom.

Nu kommer min fjärde bok, Tova-Li och sommarlovet! Denna gång är det Jonas Olsson som har illustrerat. Du kan provläsa lite i den på Idus förlag!
 
Om boken:

Skolan börjar igen efter sommarlovet. Tova-Lis klasskompisar berättar om spännande resor och roliga aktiviteter. 
Vad kommer de att tycka om det som Tova-Li har gjort på lovet? Måste allt som är roligt kosta pengar?

 

Den här boken föddes ur ett samtal vi i familjen hade en morgon i vintras när vi satt och knäppte på oss skidpjäxorna vid en av Sälens skidbackar. Eller egentligen hade vi haft liknande samtal flera gånger, om hur olika ekonomiska förutsättningar och möjligheter man kan ha (och hur priviligierade vi själva är), men det var den dagen det klickade till och jag kom på att jag skulle skriva en bok på temat. Boken riktar sig primärt till lågstadieåldern och även med denna bok vill jag väcka tankar och uppmuntra till tillsammans-läsning och samtal

 
 
 

Lässtjärnorna och ett roligt sätt att jobba med böcker i skolan!

Igår fick jag ett mail om att Lässtjärnorna på Nyvångsskolan har läst min bok #tillsammans #utanför. På sin blogg delar de med sig av sina tankar och tips till Hilde, Hedda, Lovisa och klassen i boken. (Och till andra också tänker jag, det finns ju många klasser ute i verkligheten och många Hilde, Hedda och Lovisa fast de kan ha andra namn). Jag blir så glad över att läsa deras kloka kommentarer, och jag inspireras av deras sätt att jobba med böcker! 
 
In och läs deras fina kommentarer du också!!! (se länk ovan). 
 
Skärmdump från Lässtjärnorna.
 
 
 
Visa fler inlägg