Jag är inte modig sa en 4-årig tjej...

"Jag är inte modig", sa en 4-årig tjej när hon och en klok vuxen läste dessa rader i min och Kelly Sallinens bilderbok Viktors nya tröja. Vilket öppnade upp för en diskussion om vad mod är, och vem som är modig. Dessutom är tjejen ifråga vad många skulle kalla modig. Ledsamt med tjejer som tror att de inte är modiga. Som tror att "mod är något för killar". Men häftigt när det man skrivit leder till tankar och samtal! Som kan vara helt andra än de man själv trodde att texten skulle leda till! 
 

Att inte vara på bokmässan

Jag hade tänkt vara på bokmässan denna helg. Men nu är jag inte det. Jag bestämde mig för att pengarna, tiden och energin behövdes till annat just nu. Vi har nämligen, efter många tankar och mycket prat, bestämt oss för att flytta. Till Sälen. Vilket är ett ganska stort projekt när man är en familj på fyra personer. Men mer om den resan kan du läsa på min andra blogg, AktivaDagar.
 
Det känns i allafall häftigt, kul och lite overkligt att se mina tre första böcker figurera på bilder från bokmässan i sociala medier och veta att de finns där. Och det kommer fler bokmässor, och fler böcker skrivna av mig :) En kul grej var dessutom att modellen på omslaget till min första bok, #tillsammans #utanför, fick agera stand in och marknadsföra boken på bokmässan!
 
 
 
1

Boktips: Väggen- en utbränd psykiaters anteckningar

Om en psykiater som själv arbetar med människor med utmattningssyndrom kan bränna ut sig- ja då kan vem som helst bränna ut sig tänker jag när jag läser Pia Dellsons bok Väggen. Pia har alltså som läkare själv mött många personer med utmattningssyndrom. Hon vet antagligen allt som är värt att veta om tillståndet, och ändå är det en dag hennes namn som står i patientrutan på sjukkintyget. 
 
 
Boken är skriven i korta meningar och går fort att läsa. Har man två timmar över så hinner man läsa den. Och, som jag läste någonstans, har man INTE två timmar över borde man VERKLIGEN läsa den. För att sätta sig in i hur livet kan vara när man smällt in i den vägg man kanske är på väg mot. Och kanske hinna stoppa innan det smäller.
 
Intervju med Pia i DN:s serie om utmattningssyndrom.